NjoftimeLajmet e fundit

Festa e Trevës së Ishmit

Në Festën e Trevës së Ishmit ku promovojmë vlerat e rralla të trashëgimisë kulturore, natyrore, arsimore, patriotike, etnografike dhe turistike të kësaj zone. Përkujtuam tri ngjarje të pandashme të historisë sonë: 110 vjetorin e shkollës së parë shqipe, me këtë rast përuruam memorialin ABC, figurën më të rëndësishme të pikturës shqiptare, Nderin e Kombit Ibrahim...

Një tjetër aktivitet sportiv ndërkombëtar në Durrës

Në Pallatin e Sportit “Ramazan Njala” u zhvillua për herë të parë në Shqipëri kampionati botëror i peshëngritjes për të rinj. Në këtë aktivitet që u mbyll me mjaft sukses morën pjesë 58 shtete me 500 sportistë dhe 200 zyrtarë nga e gjithë bota. Ky ishte një tjeter event sportiv botëror mjaft i rëndësishem jo...

Aktivitet i veçantë në Ditën Botërore të Mjekëve

Në një aktivitet të veçantë në Ditën Botërore të Mjekëve, me mjekë e infermierë të qendrave shëndetësore të Durrësit. Me këtë rast në shenjë vlerësimi për punën e tyre dhe përgjegjshmërinë në detyrë që nderon misionin e lartë të bluzës së bardhë u akorduam çertifikatë mirënjohjeje personelit shëndetësor të 14 qendrave shëndetësore të Durrësit. Mirënjohje...

Nisma “Në mbrojtje të Lumit Ishëm”

Aktivitet ndërgjegjësues në kuadër të aksionit “Në mbrojtje të Lumit Ishëm” me përfaqësues të River Cleanup Albania dhe me pjesëmarrjen e nxënësve dhe mësuesve të disa shkollave të Durrësit.   Qëllimi i këtij aktiviteti, i cili u zhvillua në shëtitoren “Taulantia” ishte mbledhja dhe ricilklimi i plastikës përgjatë bregdetit. Gjithashtu gjatë aktivitetit u ekspozuan 140...

Rehabilitimi i rrugës së Currilave

Ka përfunduar rehabilitimi i rrugës së Currilave. Ky segment i rëndësishëm është asfaltuar, është pajisur me kanalizimet e ujrave të bardha dhe të zeza, sinjalistikën përkatëse dhe ndriçim.   U takova edhe me banorët e zonës të cilët kishin kërkesë kryesore shtrimin e këtyre rrugëve që ne e realizuam.   Asfaltimi i rrugës së Currilave...

Punimet e riforcimit në një pallat në lagjen 18

Vazhdon puna sipas projekteve përkatëse për rikonstruksionin e pallateve me shkallë dëmi DS4.   Duke ndjekur nga afër punimet e riforcimit në një pallat në  lagjen 18 ku rikonstruksioni i tij i plotë si në ambientet e brendshme ashtu edhe në ato të jashtme garanton standartet e duhura.   Pas pak kohësh familjet e këtij...

Punimet restauruese dhe rijetësuese në Kullën Veneciane

Kulla veneciane, një monument i rëndësishëm i qytetit të Durrësit po shërben përmes teknologjisë, edhe si qendër informacioni për qytetin antik.   Punimet restauruese dhe rijetësuese në Kullën Veneciane në Durrës u kryen falë programit #EU4CULTURE, zbatuar nga UNOPS.   🇪🇺 Me Zëvendëspresidentin e Komisionit Evropian Josep Borrell, Ministren e Kulturës @elva.margariti, Ambasadoren e BE...