NjoftimeLajmet e fundit

Festa e Trevës së Ishmit

Në Festën e Trevës së Ishmit ku promovojmë vlerat e rralla të trashëgimisë kulturore, natyrore, arsimore, patriotike, etnografike dhe turistike të kësaj zone. Përkujtuam tri ngjarje të pandashme të historisë sonë: 110 vjetorin e shkollës së parë shqipe, me këtë rast përuruam memorialin ABC, figurën më të rëndësishme të pikturës shqiptare, Nderin e Kombit Ibrahim...

Një tjetër aktivitet sportiv ndërkombëtar në Durrës

Në Pallatin e Sportit “Ramazan Njala” u zhvillua për herë të parë në Shqipëri kampionati botëror i peshëngritjes për të rinj. Në këtë aktivitet që u mbyll me mjaft sukses morën pjesë 58 shtete me 500 sportistë dhe 200 zyrtarë nga e gjithë bota. Ky ishte një tjeter event sportiv botëror mjaft i rëndësishem jo...

Punimet restauruese dhe rijetësuese në Kullën Veneciane

Kulla veneciane, një monument i rëndësishëm i qytetit të Durrësit po shërben përmes teknologjisë, edhe si qendër informacioni për qytetin antik.   Punimet restauruese dhe rijetësuese në Kullën Veneciane në Durrës u kryen falë programit #EU4CULTURE, zbatuar nga UNOPS.   🇪🇺 Me Zëvendëspresidentin e Komisionit Evropian Josep Borrell, Ministren e Kulturës @elva.margariti, Ambasadoren e BE...